Warning: Creating default object from empty value in /srv/home/b-societynl/domains/b-society.nl/htdocs/www/plugins/system/foreversessions/foreversessions.php on line 38
B-Society - Nederland - B-Missie
Every time someone needs to use an alarm clock, they are getting some sleep deprivation.
Prof. Martha Merrow, Chronobiologie RUG

Login en Discussieer mee

Of gebruik je eigen account van één van onderstaande netwerken.

Warning: Creating default object from empty value in /srv/home/b-societynl/domains/b-society.nl/htdocs/www/components/com_yvcomment/models/comment.php on line 145

B-Missie

Waarom zouden we leven, leren en werken in het stramien van het industriële tijdperk, terwijl we al lang en breed in het postindustriële tijdperk beland zijn?

Vooral nu ontdekt is dat een kwart van de bevolking avondmens is en van nature niet in dat oude ritme past. Nog opzienbarender is dat niet alleen die 25% echte avondmensen, maar ten minste 40% van de totale bevolking voelbaar last heeft van dat ochtendmensritme en kampt met een chronisch slaaptekort. En dat in totaal 80% van de bevolking een wekker nodig heeft om wakker te worden!

Normaal, zegt u?  Wat we gewend zijn is niet altijd wat het beste voor ons is...

Het systematisch negeren van het eigen dagritme, gecombineerd met slaaptekort, heeft een negatieve invloed op onze creativiteit en ons functioneren, zowel mentaal als fysiek.

Zou creativiteit niet gestimuleerd moeten worden in plaats van actief onderdrukt?

Een innovatieve samenleving staat of valt met de creativiteit van haar inwoners. Er gaat in ons land een enorm potentieel aan prestatie en innovatie verloren door ons huidige leefpatroon.

B-Society.nl wil daar wat aan gaan doen!

Denk je met ons mee? Registreer je hier en laat van je horen!

 

B-Society.nl - Samenleving in Balans

Onze missie is om het strakke stramien van zowel werk- als schooltijden te doorbreken en onze samenleving geschikt te maken voor iedereen, ongeacht persoonlijke dagritmes. Zodat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen tot een goed functionerend en optimaal presterend individu dat een volwaardige bijdrage kan leveren aan onze innovatieve postindustriële samenleving.

Lees verder in Samenleving in balans?

 

B-Society.nl is een landelijk platform met als doel:

Draagvlak creëren voor een samenleving waarin de Balans tussen de verschillende Biologische dagritmes van mensen Beter is verdeeld.

Wij streven naar Bewustwording en (h)erkenning van de aangeboren verschillen in dagritme van mensen en de effecten daarvan op hun functioneren.

Wij streven tevens naar een flexibelere samenleving met ruimere werk-, school- en openingstijden, zodat eenieder de kans krijgt om optimaal te presteren en de creativiteit en innovatie van dit land Beter tot zijn recht kan komen.

Verder pleiten wij voor de afschaffing van de zomertijd, waar ten minste een kwart van de bevolking zeven maanden lang last van houdt, met ernstige gevolgen voor de gezondheid en openbare veiligheid bovendien.

Ook willen wij fondsen werven voor verder onderzoek naar de verschillen in dagritmes en de consequenties daarvan voor de maatschappij.