Warning: Creating default object from empty value in /srv/home/b-societynl/domains/b-society.nl/htdocs/www/plugins/system/foreversessions/foreversessions.php on line 38
B-Society - Nederland - De School
Laat ik eens vroeg mijn nest induiken dan ben ik morgen fit, zo denk ik bij mezelf. Niet dus. Tien tegen een dat ik wakker lig, me nog een keer om draai en de ribbels in het plafond ga tellen.
Bert Overbeek, op Jonge Bazen blog

Login en Discussieer mee

Of gebruik je eigen account van één van onderstaande netwerken.

Hoe laat is het nu echt?

Greenwich Mean Time:
Utrechtse Middelbare Tijd:
Midden-Europese Tijd:
Midden-Europese Zomertijd:
De Utrechtse Middelbare Tijd (UMT) of Zonnetijd, zoals die in de negentiende eeuw werd bepaald, hoort bij de Meridiaan van Utrecht: 5° 07' 46.67" Oosterlengte. Deze zou dus 5° 07' 46.67" x 4 minuten = 5,1296° x 4 minuten = 20m31,67s moeten voorlopen op de GMT. In de winter is het verschil tussen UMT en MET zo'n 40 minuten, in de zomer 1 uur en 40 minuten.
Bronnen:
Utrechtse Middelbare Tijd
Midden Europese Tijd (MET - MEZT)
Greenwich Mean Time (GMT)
Zonnetijd

Warning: Creating default object from empty value in /srv/home/b-societynl/domains/b-society.nl/htdocs/www/components/com_yvcomment/models/comment.php on line 145

De School

In Zandvoort staat De School: een school die naar eigen zeggen ‘gewoon basisonderwijs op een ongewone manier’ aanbiedt.

De School logo

Wat hier ongewoon is, is niet alleen het lesprogramma (naast de traditionele vakken als rekenen en taal wordt er bijvoorbeeld ook filosofie en yoga aangeboden) maar ook de lestijden.

In overleg met de ouders, de leerkracht en de leerling - die ieder een gelijke stem krijgen hierin - wordt namelijk bepaald hoe laat het kind begint met school, op welke dagen het naar school gaat en wanneer het vakantie krijgt, mits de totale lestijd binnen de urennorm van de overheid valt. De School is 50 weken per jaar geopend.

Persoonlijk leerplan

filosoofDe School ziet in dat niet ieder kind hetzelfde is en dat juist ieder kind op andere momenten optimaal presteert. Zij maken, in overleg met de ouders en de leerling zelf, een persoonlijk leerplan voor ieder kind.

Er wordt niet alleen gekeken naar wat de leerling al kan en wat nog niet, maar ook naar wat de beste tijd van de dag is voor het kind om te presteren. Aan de hand daarvan worden de lestijden ingedeeld.

Avondkinderen

Dit is ideaal voor kinderen die avondmens zijn. Vaak kunnen ouders dit heel goed merken aan hun kind, omdat het ’s avonds niet in bed te krijgen is en er ’s ochtends met geen mogelijkheid uit komt. Deze ouders zitten vaak met de handen in het haar.

Meestal zijn ze zelf ook avondmens en snappen ze maar al te goed hoe hun kind zich voelt. Maar toch moeten ze zorgen dat hun kind genoeg slaap krijgt, wat vaak tot vervelende taferelen rond bedtijd en opstaan leidt. Ook kan het zijn dat hun kind op school minder goed presteert, omdat het ’s ochtends nog niet helemaal wakker is. Voor dit soort gezinnen zijn verlate lestijden dus een uitkomst.

Meer B-scholen

strandHeeft u ook een kind dat avondmens is? We kunnen helaas niet allemaal verhuizen naar Zandvoort!

Wel kunnen we er samen voor zorgen dat meer scholen het belang van ruimere openingstijden gaan inzien.

Zodat we al onze kinderen recht doen, zowel de kleinere groep avondmens-kleintjes als de grote groep avondmens-tieners.

 

Lees ook over de Engelse middelbare school met latere starttijden in Schooltijden.