Warning: Creating default object from empty value in /srv/home/b-societynl/domains/b-society.nl/htdocs/www/plugins/system/foreversessions/foreversessions.php on line 38
B-Society - Nederland - In de Media
Natuurlijk keken mijn collega's vreemd op toen ik besloot alleen nog 's middags te werken. "Wat is dat voor slap gedoe!?" zeiden ze dan. Dat bleef zo tot dat ze zagen, dat ik bijna een hele dag werk in een middag kon verzetten en geen rothumeur meer had.
Erwin van Tongeren (Freelance SiteDesigner en Ex-InstallatieMonteur)

Login en Discussieer mee

Of gebruik je eigen account van één van onderstaande netwerken.

Warning: Creating default object from empty value in /srv/home/b-societynl/domains/b-society.nl/htdocs/www/components/com_yvcomment/models/comment.php on line 145

In de Media

De volgende linken betreffen nationale media artikelen over de B-Society.nl:


Leuke columns/ blogs


Leuke artikels

 

A- vs B-mens?

In Denemarken heeft men bij de oprichting van de B-Samfundet in 2007 besloten om ochtendmensen "A-menneske" en avondmensen "B-menneske" te noemen. Puur voor het gemak in communicatie. Op deze manier konden ze de gevleugelde Hamlet uitspraak "To Be or not to Be" koppelen aan het al dan niet zijn van een avondmens, wat in het begin de belangrijkste boodschap was.

In de jaren daarna is echter gebleken dat in landen buiten Denemarken die benaming niet direct aanspreekt. Is een 'B-person' minder dan een 'A-person'? In veel Engelstalige landen is een 'A' beoordeling beter dan een 'B'. Vandaar dat er ook A-merken zijn en energieklasse A. En in de Psychologie bedacht men ooit de Type-A/ Type-B persoonlijkheidstheorie, waarin de A-types de ambitieuze, competitieve, agressieve en ongeduldige 'workaholics' zijn met verhoogd risico op hartziektes en de B-types in alles het tegenovergestelde zijn.

In het Nederlands komt daar nog eens bij dat avondmens begint met .... een A !

Wij van B-Society.nl hebben daarom besloten om deze termen niet als zodanig te gebruiken in het Nederlands. Voor ons is een B-mens iemand die in Balans leeft volgens zijn eigen dagritme. En dat geldt dus voor alle chronotypes!

Mee eens? Niet mee eens? Licht toe op ons B-Forum!